Whiskey Sour
Kategori
Sour
Antal
1
Tid
5 Minuter
En luftig Whiskey Sour som serveras utan is i ett välkylt glas. Jag har valt satt arbeta med bourbon för sin tydliga kryddighet men främst för att vaniljigheten som den kommer med, passar så fantastiskt bra i just den här drinken.
FörfattareDavid Kringlund
Ingredienser
5 cl Bourbon
3 cl Citronjuice
2 cl Sockerlag
1 Äggvita
Steg
Använd ett sourglas utan is.
Skaka ingredienserna luftiga utan is.
Tillsätt is i shakern, skaka ingredienserna kalla och sila upp i glaset.
Sila upp i ett glas på fot och garnera eventuellt med några droppar Angostura Bitter.
Receptvideo
Noteringar
Om du hellre serverar din Whiskey Sour i ett lågt glas med is så går det precis lika bra. Följa bara receptet men byt ut glaset.
Blev riktigt bra! Körde på med ganska rejäl mängd angostura bitter och byte till lime juice. Valde även att köra med lokala Lihnell’s whiskey (Nr 30814 hos Systembolaget)
Fantastiskt god drink , skakade ihopa en classic på en Buffalo trace bas😁
Fantastiskt god och jag älskar ju min Buffalo Trace som inte gör en besviken👍 keep upp The good work
Skriv en kommentar