Whiskey Flip m. Brynt Smör
5 cl Bourbon*
2 cl Sockerlag**
1 Ägg
Skaka ingredienserna kalla
med is och sila upp i ett kylt glas.
Garnera med riven muskotnöt.
*Smält socker i en kastrull och
låt det ta lite färg. Vispa i lika
mycket vatten(lite i taget). När
allt blandat sig kyler du av
och buteljerar.
**Bryn 60g smör under omrörning.
När smöret börjar bli gyllene
och doften är koladriven, kyler du
ned innan du häller över i en
burk med 240g bourbon.
Skaka burken och låt den dra i en
timme i rumstemperatur. Därefter
fryser du vätskan tills fettet är helt
fryst. Vätskan silas då av
och buteljeras.
Se filmen om Whiskey flip m. brynt smör på YouTube, klicka HÄR
Tjena! Låter sjukt gott. Ska göra en brynt smör bourbon för att bjuda på BS Old Fashioned så jag behövde lite inspiration. Ser att du råkat blanda ihop * och ** i receptet ovan.
Tack för all inspiration! Kram
Hej!
Testat den och bjudit den till vänner.
Kul att följa dig.
Tack för inspirationen till att blanda drinkar.
Skriv en kommentar