Whiskey Flip m. Brynt Smör

 

5 cl Bourbon* 

2 cl Sockerlag**

1 Ägg

 

Skaka ingredienserna kalla

med is och sila upp i ett kylt glas.

Garnera med riven muskotnöt.

 

*Smält socker i en kastrull och 

låt det ta lite färg. Vispa i lika 

mycket vatten(lite i taget). När

allt blandat sig kyler du av 

och buteljerar. 

 

**Bryn 60g smör under omrörning.

När smöret börjar bli gyllene

och doften är koladriven, kyler du

ned innan du häller över i en 

burk med 240g bourbon.

Skaka burken och låt den dra i en

timme i rumstemperatur. Därefter 

fryser du vätskan tills fettet är helt 

fryst. Vätskan silas då av

 och buteljeras.

 

Se filmen om Whiskey flip m. brynt smör på YouTube, klicka HÄR


Skriv en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.


Populära poster