Så blandas Sveriges bästa tequiladrinkar just nu! (Plommon, Rönnbär och Lingon)
Antal
2
Tid
72 Timmar
Tillagningstid
5 Minuter
Två recept skapade av Jayde Henderson från Zamenhof i Göteborg. Drinkarna tävlade Jayde med i den prestigefyllda tequila-drink-tävlingen Patron Perfectionists. Tillsammans med två imponerande presentationer tog drinkarna Jayde till den globala finalen i Mexiko, vilket är ett kvitto på att drinkarna håller en mycket hög nivå.
Notera att recept på plommonsoda och rönnbärscordial finns längre ned på sidan.
FörfattareDavid Kringlund
Ingredienser
5 cl Patron Silver
10 cl Plommonsoda*
3 cl Patron Silver
1,5 cl DOM Benedictine
0,5 cl Galliano Vanilla
2,5 cl Rönnbärskordial**
2,5 cl Verjus
Paloma 2.0
Hometown Hero
Steg
Paloma 2.0
Använd ett högt glas med is.
Bygg ingredienserna över isen i glaset.
Servera drinken utan garnering.
Hometown Hero
Använd en kåsa med is.
Skaka ingredienserna och sila upp över isen i kåsan.
Garnera med tre spetsade rönnbär eller annat bär i säsong.
Receptvideo
Noteringar
*Plommonsoda
Fermenterade plommon:
1kg plommon
20g salt
Dela plommonen och ta bort kärnan. Skölj med vatten och lägg i vacuum påse. Tillsätt salt och rör om så allt är jämt fördelat. Vakuumpaketera och lägg på ett varmt(max 37 grader) ställe. Fermenteringen är färdigt när påsen sväller upp. Lägg dom fermenterade plommonen i en duk och tryck ut all vätska.
Plommon sockerlag:
Resterna av plommonen kan du lägga med sockerlag (1 del vatten 1 del socker) och låt stå i 2 timmar innan du silar av.
Klarifierad Lime Cordial
1L Lime juice
300g Lime skal (resterna från juice pressningen)
600g socker
5g limeblad
3dl mjölk
Blanda juice och socker tills sockret är upplöst. Tillsätt skalen och bladen och vakuumpackatera. Sousvida på 60 grader i 1h alternativt låt sitta övernatten.
Häll lime cordialen över mjölken. Rör om lätt så att du ser att det har skärt sig. Häll över i ett kaffefilter och vänta tills det börjar dropp klart
Tillsätt följande i en twist and sparkle:
25cl plommon juice
15cl plommon syrup
20cl lime cordial
30cl vatten
Kolsyra och förvara kylt.
**Rönnbärskordial
500g rönnbär
1L vatten
200g socker
Mosa alla bär och tillsätt vatten. Koka ner till ungefär hälften och sedan sila bort alla bär. Tillsätt socker och rör om.
Skriv en kommentar