NYÅRSSPECIAL | DRINKAR OCH SNACKS MED CHRISTIN KASHOU
Antal
1
Tid
20 Minuter
Ingredienser
5 cl Vodka
1 cl Torr Vermouth
2 droppar Apelsinbitter
5 cl Vodka
5 cl Limecordial m. Jalapeno & Äpple
5-10 cl Bubbel
12 Ostron
1 st finhackad schalottenlök
1 dl rödvinsvinäger
1 krm salt
1 tsk socker
½ tsk nymald svartpeppar
½ gurka
2 msk rostad schalottenlök
Vodka Martini
Jalapeno & Äpple
Ostron med mignongette
Steg
Vodka Martini
Använd ett glas på fot utan is.
Rör ingredienserna kalla med is och sila upp i glaset.
Garnera med en oliv.
Jalapeno & Äpple
Använd ett champagneglas utan is.
Rör vodka och cordial kallt med is.
Sila upp i glaset och toppa med bubbel.
Ostron med mignongette
Finhacka schalottenlök och blanda upp tillsammans med rödvinsvinäger, salt, socker och svartpeppar.
Finhacka gurkan och uteslut att använda innanmätet.
Öppna ostronen. Med hjälp av en ostronkniv för du in kniven i den bakre delen av ostronet där “låset” sitter. Knäck upp låset och för kniven längs med sidan av ostronet. Skär av muskeln och lossa på locket. Loss sedan ostronet så det enkelt går att äta.
Toppa med några teskedar mignongette, lite gurka och rostad schalottenlök. Mignongetten kan du enkelt förbereda innan, men ostronen öppnar du helst när det är dags att äta!
Receptvideo
Noteringar
LIMECORDIAL(Ger ca 2 dl)
200 g Limejuice
200 g Strösocker
Skal från alla limefrukter
100 g Granny Smith Äpple
20 g Jalapeno(inte kärnor)
Mixa ingredienserna med en stavmixer och säkerställ med det att allt socker löst sig.
Sila av och buteljera.
Hej! Först vill jag tacka för dina härliga filmer. Jag försöker testa många av dina drinkar. Nu håller jag på och filtrerar årets nyårsdrink. Finns det något bättre och snabbare alternativ till detta! Jag har ingen pressobryggare, men vad tror du om det?
Återigen ett stort tack för dina pedagogiska och goda recept. GOTT NYTT ÅR!
/Christian
Skriv en kommentar