MAI TAI
Ett riktigt gott recept på den klassiska Tiki-drinken Mai Tai. Jag gillar det främst för att det är enkelt men utan att tumma på den goda välbalanserade smaken och smakerna som bör finnas i den här drinken.
FörfattareDavid Kringlund
Ingredienser
5 cl Lagrad Rom
1 cl Apelsinlikör
3 cl Limejuice
2 cl Orgeat/Mandelsirap
Steg
Använd ett glas på ca 30 cl med mycket is.
Skaka alla ingredienser kalla med is och sila upp i glaset.
Garnera med en myntatopp, en halv, pressad lime och ett inlagt körsbär.
Receptvideo
Noteringar
Testa gärna att blanda den med lagrad rom från Jamaica. Den karaktären om finns i den rommen gör sig väldigt bra i Mai Tai.
Min första Mai Tai, och den är gjord enligt receptet ovan.
God är den, men jag hade nog förväntat mig mer avtryck från Orgeat:en, och inte fullt så mycket limesmak som det blev, dvs den smakar inte långt ifrån en Daiquiri.
Provade en mai tai och och fångades av den komplexa romsmaken, så nu är jag fast i jakten på den perfekta mat tai:en.
Skriv en kommentar