HEMMAGJORD LIMONCELLO

9 kommentarer
star

9 kommentarer


  • Samuel Coster

    Hej. Bra instruktioner men tycker receptet inte helt träffar rätt. Med detta recept så får man en alkoholhalt på 23.53% förutsatt att man använder 40% vodka, och en sockerhalt på 58g/100 ml vilket är extremt mycket.
    Jag föredrar
    5 citroner
    50cl 40% vodka
    16,67cl vatten
    100 gram socker
    Då får man en alkoholhalt på 30% så den inte blir till is i frysen och en sockerhalt på 15g/100 ml närmare originalet. Blir väldigt gott.


  • Renate Reimann

    Hej,
    Har sett att andra recept på Limoncello uppger begränsad tid på färdig vara. Rekomenderar t ex förvaring i frys upp till sex månader bl a. Detta trots alkoholhalt.
    Vad gäller här?

    Vänligen

    Renate R


  • Bengt

    Minskade sockret till hälften. Blev supergod. Precis som den hemgjorda Limoncello jag fick i Toscana/Ravi för några år sedan.


  • Robert

    Om man använder 500ml av en 40% sprit och tillsätter 350ml vatten/sockerlag blir alkoholhalten 24-25%. Jag skulle blandat sockerlagen 50/50 istället för överton på sockerhalten.


  • Maya

    Just gjort denna och vid första provsmaket; toksött! Blsndar jag med lite indian tonic water och lite bubbelvatten. Men går inte att dricka som det är. Ska det verkligen vara så sött?


Skriv en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.


Populära poster