Gröna Hissen
Kategori
Highball
Antal
1
Tid
5 Minuter
Klassikern Gröna hissen har sina rötter i 1940-talet sägs det, i samband med premieren av en film med samma namn. Namnet refererar i alla fall till färgen på drinken och garnityren i form av russin som är tänkta att åka upp och ned i drinken med hjälp av kolsyran. Så här föreslår jag att du blandar drinken i alla fall.
Ingredienser
15 cl Champis
3 cl Gin
2 cl Grön Curacao
3 st Russin
Steg
Använd ett högt glas utan is.
Säkerställ att ingredienserna är väl kylda.
Häll ingredienserna direkt i glaset.
Garnera med 3 russin och se hur kolsyran för dem upp och ned i glaset.
Receptvideo
Noteringar
Ett alternativt recept som tack vare citronen blir mer balanserat ser ut så här(då missar man dock hisseffekten med russinen)
15 cl Champis
3 cl Gin
2 cl Grön Curacao
Citronklyfta
Bygg allt i ett fryst glas med is, rör om ett par gånger och pressa ner en citronklyfta för bättre balans. Garnera med citron.
På 70-talet var det självklart med Gröna hissen på Ålandsbåtarna, men den har inte serverats på årtionden pga att Grön curacao utgått.
Blev lycklig när Kron införde likören, men blev lite besviken med drinken. Den hade en beskhet, kanske beroende på att connac ingår i likören (?). Pommac har en mer intensiv smak än Shampis.
Har du testat grön curacao från andra tillverkare?
En äkta gröna hissen ska vara söt som kiwifrukten.
Tack för din fina video!
Skriv en kommentar