GOTLÄNDSK SOMMAR
Antal
1
Tid
60 Minuter
Tillagningstid
5 Minuter
En gin sour i grunden men som smaksätts med rabarber, fläder och hallon.
FörfattareDavid Kringlund
Ingredienser
5 cl Pink Gin
2 cl Rosé Vermouth
3 cl Citronjuice eller Äppelsyra*
2 cl Hallonsockerlag**
Toppa med Rabarber & Fläderskum***
Steg
Använd ett lågt glas med is
Skaka allt utom skummet och sila upp över isen
Toppa med skum och garnera eventuellt drinken med en nypa frystorkat hallon
Receptvideo
Noteringar
Äppeljuicesyra* (enklare om man ska göra väldigt många)
Häll i äppelsyra i klar äppeljuice och smaka av att det är lika surt som citron. Äppelsyra finns att köpa hos tex Kitchenlab.
Hallonsockerlag**
3 dl strösocker
150 g hallon
1,5 dl vatten
rabarber/fläderskum***
2 dl rabarbersaft
2 dl flädersaft
3 äggvitor
Häll ned i sifon och i med två patroner
Beroende på hur söt/sur rabarbersaften är så kan du ev behöva kompensera upp syran så att skummet inte blir för sött.
Jag undrar lite det samma som Kristian här över med tanke på sifon och hur antall patroner påverkar konsistensen på skummet.
MVH en som inte har använt sifon
Om man vill prova att göra egen äppeljuicesyra, har du tips på vilket förhållande mellan juice och syra som man kan börja med?
Hej,
Provade att göra Gotländsk sommar igår när min svägerska fyllde år. Den gick hem hos alla, mycket god.👌
En fråga. Jag ladde min sifon med 1 patron. Tyckte att ditt skum såg “tjockare” ut. Påverkas det om man väljer 1 eller 2 patroner? (Jag har en 0 5L sifon)
Mvh
Kristian
Skriv en kommentar