Gin & Tonic-Skola | Del 2 med Emil Åreng
Antal
3
Tid
1 Timmar
Tillagningstid
5 Minuter
Tre fenomenala varianter av klassikern Gin & Tonic skapade av Emil Åreng.
FörfattareDavid Kringlund
Ingredienser
5 cl Gin
1 cl Vermouth
10 cl Tonic
5 cl Gin
4 cl Äppelsyra/Citronjuice
10 cl Tonic
5 cl Gin
2 cl Drottningcordial*
5 cl Tonic
5 cl Grädde
Dry Martini & Tonic
Gin & Tonic m. Äpple
Lätt som en plätt m. tonic
Steg
Dry Martini & Tonic
Använd ett högt glas med is.
Rör gin och vermouth kallt med is och sila upp i glaset.
Toppa med tonic.
Garnera eventuellt med en oliv eller ett picklat plommon.
Gin & Tonic m. Äpple
Använd ett högt glas med is.
Skaka allt utom tonic kallt med is och sila upp i glaset.
Toppa med tonic.
Lätt som en plätt m. tonic
Använd ett högt glas med is.
Bygg alla ingredienser utom grädden i glaset och rör om.
Lätt grädden som ett lock på drinken och garnera med en nypa flingsalt och lingonpulver.
Receptvideo
Noteringar
*Drottningcordial
50g Hallon
50g Blåbär
100g Strösocker
200g Vatten
5 cl Citronjuice/Lingonsyra
50 g Brynt smör
Gör ett sockerlag på socker och vatten som smaksätts med hallon, blåbär och citron. Sila av den och låt svalna. Slå sedan sockerlagen över det brynta smöret. Sila av genom silduk eller kaffefilter och buteljera.
Om man använder äppelsyra, vilken koncentration skall man blanda?
/Denny
Skriv en kommentar