Espresso Martini

2 kommentarer

 

3cl Vodka

3cl Sockerlag

Dubbel Espresso

 

Använd ett sourglas utan is.

Skaka ingredienserna kalla med is och sila upp i glaset.

Garnera eventuellt med tre kaffebönor.

 

Tips! Jag blandar sällan min Espresso Martini med kaffelikör. Det beror på att jag vill att den färskbryggda espresson ska få ta så mycket plats som möjligt och verkligen sätta sin ton på drinken.

En kaffelikör kan dock vara att föredra för att få en jämnare kvalité och en lite rundare kaffesmak. I så fall rekommenderar jag att du byter ut två centiliter av sockerlagen mot tre centiliter kaffelikör. (3 vodka, 3 kaffelikör, 1 sockerlag, dubbel espresso).

 

Se filmen om Espresso Martini på YouTube, klicka HÄR


2 kommentarer


  • Andreas

    Tack för all inspiration, har snöat in på Espresso Martini pga. dig där det sen skett en mängd olika egna experiment. Det som jag inte vågar tala om är när vodkan byttes ut mot Laphroaig PX Cask.. (men för mig blev det ett litet Kinder ägg :-))


  • Camilla

    Hej hej, kul med tips. Vi gör nästan samma men vi har ditt “kaffe sockerlag” istället för sockerlag. Det som är lika delar socker som mörkt smakrikt bryggkaffe. Skål :-)


Skriv en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.


Populära poster