ESPRESSO MARTINI
Antal
1
Tid
5 Minuter
3 ingredienser räcker för att få till en riktigt bra cocktail, Espresso Martini är ett lysande exempel på just det. Låt mig berätta hur jag gör och varför.
David Kringlund
Ingredienser
3cl Vodka
3cl Sockerlag
Dubbel Espresso
Steg
Använd ett sourglas utan is.
Skaka ingredienserna kalla med is och sila upp i glaset.
Garnera eventuellt med tre kaffebönor.
Receptvideo
Noteringar
Tips! Jag blandar sällan min Espresso Martini med kaffelikör. Det beror på att jag vill att den färskbryggda espresson ska få ta så mycket plats som möjligt och verkligen sätta sin ton på drinken.
En kaffelikör kan dock vara att föredra för att få en jämnare kvalité och en lite rundare kaffesmak. I så fall rekommenderar jag att du byter ut två centiliter av sockerlagen mot tre centiliter kaffelikör. (3 vodka, 3 kaffelikör, 1 sockerlag, dubbel espresso).
Tack för all inspiration, har snöat in på Espresso Martini pga. dig där det sen skett en mängd olika egna experiment. Det som jag inte vågar tala om är när vodkan byttes ut mot Laphroaig PX Cask.. (men för mig blev det ett litet Kinder ägg :-))
Hej hej, kul med tips. Vi gör nästan samma men vi har ditt “kaffe sockerlag” istället för sockerlag. Det som är lika delar socker som mörkt smakrikt bryggkaffe. Skål :-)
Skriv en kommentar