DRUNK IN LOVE
Antal
1
Tid
60 Minuter
Tillagningstid
5 Minuter
Den här drinken skapades av Katherine Bont som idag arbetar på Punk Royale och som har en gedigen bakgrund i restaurangbranschen. Tidigare har hon till exempel varit manager på Noma, en av världens bästa krogar.
Såhär säger Katherine själv om drinken:
"When asked to create a cocktail in a Bobo low baller glass (my favorite) together with Gotlands Pink Gin to go together with a serving of lobster the idea was very clear.
Vanilla & lemon I wanted to be present, perfect for the lobster.
Then I took inspiration from the negroni, by crafting a drink with 3 equal parts.
Beyonce fever in town, hence the name…."
David Kringlund
Ingredienser
1 del Pink Gin
1 del Rabarber, vanilj & citronsirap*
1 del Färskpressad rosa grapefrukt
Steg
Använd ett lågt glas med is
Bygg ingredienserna i glaset och garnera med en grapezest och en tesked
Receptvideo
Noteringar
*Rabarber, vanilj och citronsirap
500 ml Färskpressad rabarberjuice
200 g strösocker
6 citroner, både juice och frukt
En stor nypa havssalt
4 vaniljstänger där från skrapas ned i sirapen för att sedan låta stången dra med också
Diskopulver (Mill & Mortar bronze dust)
Koka upp och låt stå någon timme för att kyla ned och låta smakerna sätta sig.
Smaka av balansen och addera exempelvis mer salt om det behövs, innan allt silas av.
Rör ned diskopulvret och ju mer desto bättre.
Hur skapar du rabarberjuicen? Mixar o låter rinna ner genom ett filter?
Skriv en kommentar