JULSPECIAL | DRINKAR OCH SNACKS MED CHRISTIN KASHOU
Antal
1
Tid
20 Minuter
Ingredienser
3 cl Vodka
15 cl Mandarinjuice
Ev. någon cl limejuice eller sockerlag för att balansera mandarinjuicen.
5 cl Vodka
3 cl Yuzujuice
2 cl Ingefärssockerlag
1 st kålrabbi
1 dl ättiksprit eller risvinäger
2 dl socker
3 dl vatten
3 tjocka skivor ingefära
200g färskost
1 st finhackad schalottenlök
1 msk finhackad gräslök
1 tsk wasabi
2 tsk japansk soja
3 msk bubu arare alternativt rostat bovete.
Screwdriver med Mandarinjuice
Vodka Sour m. Ingefära & Yuzu
Kålrabbi Blommor
Färskostkräm
Steg
Screwdriver med Mandarinjuice
Använd ett lågt glas utan is.
Skaka ingredienserna kalla och luftiga.
Sila upp i glaset.
Vodka Sour m. Ingefära & Yuzu
Använd ett glas på fot utan is.
Skaka ingredienserna kalla med is.
Sila upp i glaset.
Garnera eventuellt med ett torkat limehjul.
Kålrabbi Blommor
Skala och skiva kålrabbin i ca 1 mm tjocka skivor skivor med hjälp av en mandolin.
Skiva ingefäran i grova bitar. Koka upp ättika, socker, vatten och ingefära i en kastrull. Lägg kålrabbiskivorna i kastrullen och låt stå i minst 20 minuter.
Färskostkräm
Blanda alla ingredienser till färskost krämen i en bunke
Sila bort vätskan och lägg ut skivorna på en skärbräda.
Spritsa ut ca 1 tsk av krämen i mitten av varje kålrabbiskiva. Toppa med lite bubu arare och tryck sedan till kanterna med hjälp av tre fingrar för att forma en blomma med tre blad.
Tips! Du kan såklart utesluta ingefäran och smaksätta färskostkrämen med något annat gott. Förslagsvis rekommenderar jag pepparrot som passa utmärkt till fisk. Eller så gör du det enkelt och köper en redan smaksatt färskost.
Receptvideo
Noteringar
Receptet på "Kålrabbi Blommor" räcker till ca 20 st.
Receptet på drinkarna gäller för 1 drink.
Skriv en kommentar