Den här jordgubbsdrinken kan göra Jayde till världsmästare!
Antal
1
Tid
5 Minuter
Tillagningstid
2 Timmar
I det här receptet har Jayde Henderson från Zamenhof i Göteborg valt att tolka midsommar i ett glas. Jordgubbstårta var en del av inspirationen och sätter helt klart smakerna i den här drinken.
Utöver ett välstämt recept så är den här drinken helt alkoholfri men kan serveras med 4 cl Patron Anejo vid sidan för en ännu större smak.
FörfattareDavid Kringlund
Ingredienser
3 cl Martini Floreale*
2 cl Jordgubbsocker**
2 cl Limecordial***
4 cl Bubbelvatten
- Toppa med grädde och havreflarn
Steg
Använd ett högt glas med is.
Bygg ingredienserna över is och toppa med grädde och havreflarn.
Servera med 4 cl Patron Anejo
Receptvideo
Noteringar
*
Jordgubbsocker
1 del färska jordgubbar
1 del rörsocker
Blanda jordgubbar och socker i en mixer tills helt slät och sockret är upplöst. För att klarifiera, tillsätt några droppar pectinex (1-2g/L) och mixa i en minut. Låt sitta i 30min och sila genom ett kaffefilter.
**
Svartpeppar och Salvia Martini Floreale
10g svartpepparkorn
10 blad salvia
50cl Martini Floreale
Krossa svartpepparkornen och tillsätt allt tillsammans. Låt stå över natten, sen sila genom ett kaffefilter.
***
Sockerkaksgrädde
250g sockerkaka
50cl grädde
1 tesked vaniljsocker
Lägg allt tillsammans och rör om. Mosa kakan så den blandas med grädden. Låt stå en timme och sila av. Sen vispa den lätt.
Skriv en kommentar