CRÈME BRULÉE FLIP
Antal
1
Tid
5 Minuter
Ingredienser
5 cl Vaniljbourbon*
2 cl Råsockerlag**
- 1 st Ägg
1 Nypa Flingsalt
Steg
- Använd ett kylt glas på fot utan is.
Skaka ingredienserna luftiga utan is.
Tillsätt is och skaka kallt.
- Sila upp i glaset.
Strö socker på toppen av drinken och bränn av med en brännare.
Bränn av lite socker i taget så att det inte sjunker genom skummet på drinken.
Receptvideo
Noteringar
*Låt vald mängd bourbon dra med en vaniljstång i minst 24 tills dess att spriten smakar intensivt av vaniljen. Dela gärna stången på mitten för ökad effekt.
**Råsockerlagen görs enkelt genom att värma upp lika delar råsocker och vatten och lösa sockret under omrörning. Kyl ned och buteljera.
Skriv en kommentar