CITRONPAJ SOUR
Antal
1
Tid
1 Timmar
Tillagningstid
5 Minuter
Här har jag återskapat den så omtyckta citronpajen fast då som en drink. Tänk en Gin Sour baserad på gin smaksatt med skal och fruktkött från citron där drinken till sist toppas med vaniljkryddad maräng.
FörfattareDavid Kringlund
Ingredienser
5 cl Gin kryddad med citron
3 cl Citronjuice
2 cl Sockerlag
Toppa med Vaniljmaräng*
Steg
Använd ett kylt glas på fot utan is.
Skaka gin, citron och socker kallt med is.
Sila upp i glaset och toppa med skummet.
Bränn eventuellt av för ökad doft, smak och show.
Receptvideo
Noteringar
* Vaniljmaräng (0,5 L Sifon)'
300 g Kranvatten
300 g Strösocker
3 Äggvitor
1 Vaniljstång
Lös upp socker och vatten på spisen och tillsätt en vaniljstång. Skrapa gärna ut kärnorna från stången och lägg ned dem i sockerlagen. Låt lagen svalna innan den silas upp i sifonen. Tillsätt äggvita och 1 gaspatron. Skaka om och låt vila i kylen ca 1 timme.
Tips! Om du inte har en sifon så går det bra att vispa marängen för hand och lägga på toppen med en sked eller spritspåse.
Hej, om man gör en här drinken kan man använda vanligt gin då? Ska jag ta nån mer citron då eller så? MVH Anna
Hej! Är inte så förtjust i gin, gillar rom eller vodka. Vad skulle du rekommendera då till denna drink?
Hur många drinkar räcker skummet till? Ungefär? :-)
Hallå Micke.
Jag hade inte gjort en sockerlag isåfall. Utan bara vispat socker med äggvita och vanilj.
Dvs gjort en normal maräng :)
Hejsan, måste bara fråga, jag tog 1/3 av receptet på marängen, gjorde som det stod i receptet (Har ingen Sifon) vispade mig tokig men det blev som bäst välling :-)
Jag hade alltså: 100g vatten, 100g socker, 1 äggvita och 1/3 vaniljstång.
Bästa hälsningar
Micke
Skriv en kommentar