CAMPALONE
Antal
1
Tillagningstid
5 Minuter
I slutet av Oktober reste Daniel Seehuusen till Milano för att representera Sverige i den globala och prestigefyllda tävlingen Campari Red Hand. Efter alla moment stod det klart att Daniel vunnit tävlingen och såhär blandar han vinnardrinken ”Campalone”.
FörfattareDaniel Seehuusen
Ingredienser
1 Skvätt Tinctur på Cicoriarot*
3 cl Campari
1 cl Svensk Punsch
10-12 cl Cantaloupeläsk
Steg
Använd ett högt glas på ca 30 cl med is.
Bygg ingredienserna direkt i glaset
Garnera med en kanelstång eller en skiva cantaloupemelon.
Receptvideo
Noteringar
*Cantaloupeläsk (ger ca 900ml läsk)
200 gr Cantaloupe melonjuice
160 gr *Ceylon kanelte
Låt 50 gr Ceylonkanel ligga och dra i 250 gr vatten i 15 minuter i ca 90-95 gradigt vatten. För bästa precision använd en Sous Vide cirkulator.
Juica melonen i en råsaftscentrifug/Slow juicer alt. mixa i en blender och sila ut fruktköttet, blanda juicen och teet och låt stå tills vätskan separerar, filtrera därefter vätskan genom en silduk/kaffefilter eller helt vanligt hushållspapper.
140 gr färskpressad Apelsinjuice
80 gr färskpressad Röd Grapefruktsjuice
16 gr Yuzujuice
5,4 gr Citronsyra
2,2 gr Äppelsyra
240 gr Monin Cantaloupe syrup
20 gr Monin Mandarin
100 gr Vatten
Blanda alla ingredienser och kolsyra läsken ordentligt.
Melonens mognadsgrad varierar mycket under året och det kan behövas justeras mellan Melonjuicen, Monin Cantaloupe, Vatten och ev. Socker.
*Tinctur på Cicoriarot
Blanda 10cl 40%-ig vodka med 10g Cicoriarot. Låt stå en vecka i rumstemperatur innan du silar av och buteljerar. Förvara i rumstemperatur och använd droppvis.
ecJvjwhCWxIdlS
iWCzersaBj
XgRJpuUEVaIZb
Hur hittar jag rätt Monin? Hittar enbart Monin av Cavaillon-melon.
Skriv en kommentar