ARTIST´S SPECIAL
Kategori
Sour
Antal
1
Tid
5 Minuter
I grunden är det en whiskey sour med sherry och fruktigt sockerlag, oftast gjort på röda vinbär. Receptet jag fick lära mig däremot, görs med grenadin och kommer då med en smak av granatäpple. Tror inte att du kommer att bli besviken.
David Kringlund
Ingredienser
4 cl Rågwhiskey
2 cl Amontillado Sherry
3 cl Citronjuice
2 cl Sockerlag på granatäpple eller röda vinbär
Steg
Använd ett glas på fot utan is.
Skaka ingredienserna kalla.
Sila upp i glaset genom en finmaskig sil.
Receptvideo
Noteringar
I de flesta fall blandas den här drinken med ett sockerlag gjort på just röda vinbär och nu när de är i säsong så rekommenderar jag det starkt. Å andra sidan så funkar det lika bra med grenadin om det finns till hands. Funktionen är ett sätt och fruktigt sockerlag som också tillför en strävhet. Det gör de båda. När jag lärde mig den här drinken så var det just grenadin som användes och det är så jag tycker att den blir som godast. Testa gärna båda varianterna och dela gärna dina tankar om vilken som var bäst.
Skriv en kommentar