ALKOHOLFRITT MED GRAPE & ROSMARIN
Antal
1
Tid
4 Timmar
Tillagningstid
2 Minuter
En klarifierad cocktail där yoghurt, grape, honung och rosmarin utgör smakerna. Blandningen kryddas med gin och garneras med olja. Drinken skapades av Anton Fahlstedt i samband med DrinkIQ´s cocktailtävling tidigare i år.
Receptet skapades som en del i ett betalt samarbete med DrinkIQ. Läs mer om initiativet här: https://www.drinkiq.com/sv-se?utm_source=Youtube&utm_id=DRINKiQ
David Kringlund
Ingredienser
5 cl Alkoholfri Gin
10 Kvistar rosmarin
0,5 dl Neutral olja
1 dl Honung
2 tsk Vatten
1 dl Mild grekisk yoghurt 6% fetthalt
1 dl Färskpressad grapefruktjuice
Steg
Mixa olja och rosmarinkvistar. Sila blandningen och ställ åt sidan.
Häll honung och vatten i en kastrull och värm under omrörning tills honungen har löst upp sig. Låt svalna.
Värm upp grekisk yoghurt i en kastrull. Pressa grapefruktjuice och blanda ner i yoghurten.
När vätskan skurit sig och ser lite grötliknande ut, addera honungslag och rör ihop. Filtrera vätskan genom ett kaffefilter några gånger tills den är så transparent den kan bli.
Blanda 7 cl av yoghurtklarifieringen med 5 cl alkoholfri gin. Rör om med sked tills blandningen svalnat.
Häll upp blandningen i ett cocktailglas och toppa med några droppar rosmarinolja.
askv9x
1n11uq
Skriv en kommentar