Ingredienser
Manifesté
3,5 cl Jägermeister Manifest
1,5 cl Kakaolikör
1 cl Gul Chartreuse
8 Myntablad
5 cl Varm Tonic
5 cl Lättvispad kall grädde
Snowroller
3,5 cl OP Petronella
1,5 cl Jägermeister Manifest
1 cl Rock Candy
3 cl Lingonjuice
Quite Soon
2,5 cl Konservering av apelsin & grönpeppar*
1 Apelsinklyfta
2,5 cl Citronjuice
0,5 cl Genever
1,75 cl Jägermeister Manifest
4 cl Gin
Steg
Manifesté
Använd ett värmetåligt glas på fot.
Värm gärna glaset med hett vatten innan servering.
Blanda Manifest, kakaolikör och Gul Chartreuse med mynta och låt stå ca 15 minuter för maximal smak.
Sila av och värm upp myntainfuseringen. På spisen funkar eller med en bränanre.
Slå upp myntainfuseringen i glaset och toppa med den varma tonicen.
Floata den lättvispade grädden på toppen av drinken.
Garnera med en myntatopp.
Snowroller
Använd ett lågt glas med is.
Blanda ingredienserna i en shaker.
Kasta drinken med is.
Sila upp i glaset.
Quite Soon
Använd ett glas med is.
Skaka ingredienserna kalla med is och sila upp i glaset.
Noteringar
*Konservering av apelsin & grönpeppar
40 cl Apelsinjuice
60 cl Strösocker
30 gram grönpeppar
Skal från apelsinerna
Kallrör ingredienserna tills strösockret har löst sig. Sila av dagen efter och buteljera.
Stort tack för ett inspirerande avsnitt. (Som vanligt iofs) Den där konserveringen har redan inletts här. Sjukt spännande.
Skriv en kommentar